На вимоги воєнного часу: У волинській лікарні відкрили нове відділення

На вимоги воєнного часу: У волинській лікарні відкрили нове відділення

Відділення хірургії кисті відкрили у Волинській обласній лікарні на вимоги воєнного часу.

Це новий спеціалізований і сертифікований напрямок лікування травматизму, бо без здорової руки воїн ніколи не почуватиметься впевнено, - повідомляє речник установи Андрій Гнатюк. 

 «Рука – це сьогодні й зброя кожного солдата. І що важливо, розвивати хірургію кисті розпочали теж під час війни, Другої світової. Лікарі ж готові надавати допомогу всім, хто її потребує, – і військовим, і цивільним», - пояснюється у дописі.

«Рубав дрова й поранив руку, внаслідок чого сухожилля лівої руки лопнуло. Причому останню травму 18-річний Максим Скуба мав двічі за місяць. Без операції не обійшлося. У Волинській обласній клінічній лікарні сухожилля зшили, і вже за кілька годин хлопець поводився бадьоро й наступного дня готувався додому.

Щоправда, реабілітація після таких травм тривала, і гіпс цього разу йому доведеться носити довше, аби необережними рухами не завдати руці нових проблем.

Хірургія кисті – це новий спеціалізований і сертифікований напрямок лікування травматизму, запроваджений в обласній багатопрофільній клініці», - йдеться у сюжеті. 

Можливо зацікавить