На Вінниччині двоє військових розстріляли поліцейських: загинув 20-річний правоохоронець. ВІДЕО 18+

На Вінниччині двоє військових розстріляли поліцейських: загинув 20-річний правоохоронець. ВІДЕО 18+

У ніч на суботу, 20 квітня, у Гайсинському районі Вінницької області двоє невідомих у камуфляжі розстріляли поліцейських, які зупинили їхній автомобіль для перевірки документів.

Від отриманих поранень один поліцейський загинув, повідомили в поліції Вінницької області. Згодом Сухопутні війська ЗСУ підтвердили, що на відео з бодікамер поліцейських є військовослужбовці однієї з бригад, - пишу zaxid.net.

Як розповіли у відомстві, близько 01:40 між селами Флорине і Яланець Бершадської МТГ працівники поліції зупинили для перевірки позашляховик темно-зеленого кольору. В авто були двоє чоловіків у камуфляжі. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. Після цього нападники втекли.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію.

«На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції», – йдеться у повідомленні.

Тим часом у соцмережах публікують записи з камер відеоспостереження АЗС, на яких можуть бути ймовірні злочинці. На відео видно, як закамуфльований позашляховик під’їжджає до колонки на АЗС. З нього виходять двоє чоловіків кремезної статури – водій йде відразу до приміщення, а пасажир тим часом заправляє авто. Згодом на відео видно, як водій розраховується на касі АЗС, інший ходить поруч, потім обоє йдуть геть.

Відомо, що підозрювані пересуваються на темно-зеленому «Сузуки Гранд Вітара».

На трагічні події у Вінницькій області відреагував голова МВС Ігор Клименко

«Неважливо хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону», – написав Ігор Клименко.

За його словами, цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає.

На Вінниччині двоє військових розстріляли поліцейських: загинув 20-річний правоохоронець. ВІДЕО 18+

Згодом в Telegram-каналах зявилося відео з бодікамери правоохоронця під час вбивства на Вінничині.

Обережно відео містить сцени насильства!

Близько 14:40 суботи, 20 квітня, Сухопутні війська ЗСУ повідомили, що підозрювані у вбивстві поліцейського на Вінниччині є військовослужбовцями однієї із військових частин Сухопутних військ ЗСУ.

«На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні. Про яке саме формування йдеться – наразі невідомо.

У відомстві пообіцяли усіляко сприяти слідству.

Підозрювані – батько і син Васілаке

Згодом вінницький сайт новин «20 хвилин» повідомив, що підозрюваними в убивстві поліцейського є 52-річний Валерій Трохимович Васілаке та його 26-річний син Віталій Васілаке. Обоє є військовослужбовцями.

На Вінниччині двоє військових розстріляли поліцейських: загинув 20-річний правоохоронець. ВІДЕО 18+

На відео з бодікамер поліцейських чутно, як один із нападників каже, що служить у 28-й механізованій бригаді.

Оперативне командування «Південь» у своїй заяві підтвердило, що Валерій і Віталій Васілаке у минулому були військовослужбовцями 28-ї бригади, однак зараз відношення до цього формування вони не мають.

«Підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу», – йдеться у заяві командування.

Читайте також:

Можливо зацікавить