На війні загинули батько і син: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

Війна в Україні

52-річному захиснику з Волині Петру Вакулінському просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Марина Петрищева.

Військовослужбовець Збройних Сил України, молодший сержант, командир відділення 63 Окремої механізованої бригади - Вакулінський Петро Анатолійовичу («Чапай»), 11.10.1971 р.н. - уродженець с. Жорнище, Волинської області, який загинув 7 травня 2024 року. виконуючи бойове завдання в Луганській області , Сєвєродонецького району, с. Діброва.

29 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в с. Кузьмине Луганської області, рятуючи пораненого побратима, загинув син Петра Вакулінського Артем.

Чоловіки разом пішли у військо в перші дні повномасштабного вторгнення. 

З перших днів повномасштабної добровольцем став на захист держави, був вірний військовій присязі, до останнього боровся за свободу та незалежність Батьківщини.Чапай був авторитетом серед побратимів, його поважали, цінували та дослухались до нього. Він був командиром «за яким йшли і не боялись».

Мавши законні підстави для звільнення зі служби через загибель сина, він продовжив нести службу, виконуючи обовʼязок свідомого громадянина нашої держави.

«Загибель «Чапая» велика втрата не тільки для нашої сімʼї, а й для армії загалом. Він достойний на присвоєння почесного звання «Герой України» оскільки своїми вчинками та діями зробив великий внесок для перемоги над ворогом», - зазначає Марина Петрищева. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить