На вокзал та з вокзалу в комендантську годину: як дістатись додому без проблем із законом

На вокзал та з вокзалу в комендантську годину: як дістатись додому без проблем із законом

В Україні продовжує діяти комендантська година, під час якої громадянам заборонено пересуватися вулицями міста у нічний час. Фахівець «Укрзалізниці» розповів, що робити у тому випадку, коли ваш потяг запізнився, а вам потрібно дістатись додому, або у вас квиток на нічний рейс.

Про це повідомив інженер вокзалу станції «Київ-Пасажирський» Павло Блізніченко.

Він розповів, що є два варіанти: або приїхати на вокзал до початку комендантської години, або замовити таксі, у якого є дозвіл на роботу під час комендантської години.

«Будь-який рух по місту в цей час заборонено без наявності перепустки. Тому ви або викликайте таксі, які мають спецперепустки, або проводите ніч на вокзалі. Самостійне пересування власним транспортом, а особливо пішки чи на персональному транспорті (велосипедах, самокатах, моноколесах) заборонено», — наголосив Блізніченко.

Однак він додав, якщо поїзд запізнився та приїхав після початку комендантської, можна дістатись додому на власному авто.

Вашим пропуском на блокпосту буде квиток на поїзд, але його потрібно засвідчити в чергового на вокзалі,

Також не зайвим буде проконсультуватися з черговими поліцейськими.

Якщо ж ви не бажаєте платити «драконівські» суми таксистам, ви можете переночувати у залах для очікування.

Якщо ви раптом «застрягли» у Києві, то на Центральному і Південному вокзалах існують кімнати відпочинку, які виконують функцію готелів.

В них можна повноцінно переночувати не на кріслах, а на ліжку. В кожному номері є санвузол з душем і туалетом, тож ви зможете нормально перепочити після дороги.

Вхід до кімнат відпочинку на Центральному вокзалі розташований між центральним входом та входом до lounge-зони.

На Південному — ліворуч від входу у вокзал, вхід у середині будівлі. Вартість — 360 грн за ліжко, 720 грн за двох (в номері 2 ліжка) за ніч.

Читайте також:

Можливо зацікавить