На Волинь редакторка газети «День» привезла перевидану книгу «Україна Incognita»

На Волинь редакторка газети «День» привезла перевидану книгу «Україна Incognita»

У Луцьку презентувати дев’яте ювілейне перевидання книги «Україна Incognita» із серії «Бібліотека газети «День». Презентація відбулася 14 вересня у ВНУ імені Лесі Українки. На цю подію завітала уродженка Волині, головна редакторка газети День Лариса Івшина.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради у фейсбуці.

Участь у презентаційній зустрічі із головною редакторкою газети День Ларисою Івшиною взяли представники наукової спільноти краю, студентство, а також  заступник голови облради Григорій Пустовіт і українська парламентарка Ірина Констанкевич.  Зі слів Івшиної, провідна ідея цієї праці - ідентичність і модернізація - сьогодні набула ще більшої актуальності. 

«Українці мають думати про майбутнє, а для цього конче потрібне безперервне перенавчання нашої нації, потрібна надійна історична лоція. Є всі підстави стверджувати, що «Україна Incognita» є саме такою. Уже той факт, що книзі вже 20 років, а її досі активно запитують, свідчить, що ця праця заслуговує на особливе ставлення», - переконана головна редакторка газети День.

«Україна Incognita» цьогоріч виповнилося 20 років. 

«Саме час оцінити уроки історії і як ми вчилися… Може, хоч тепер має бути очевидно: Історія, перенавчання народу – питання національної безпеки. За цей час можна було ще й здійснити успішну гуманітарну експансію. Путін «живиться» нашими гріхами. До речі, дуже показово, що, вкравши Крим, він оперативненько вніс поправки в шкільні підручники історії… І росте нове покоління сусідів, у свідомості яких закріплена збочена «карта світу» - де нашої країни нема. Це не жарт. Це і є війна за місце в історії», - нагадує Лариса Івшина. 

Регіональний тур відбувається за сприяння Благодійного фонду підтримки ініціатив газети День та в рамках проєкту «Адвокати громад», за підтримки European Endowment for Democracy.

Варто зазначити, що 16 вересня презентація видання запланована у Львові в національному університеті імені Івана Франка.