На Волині 33 дитини постраждали від сексуальних злочинів

На Волині 33 дитини постраждали від сексуальних злочинів

Цьогоріч на Волині від злочинів сексуального характеру постраждало 33 дитини. 

Про це повідомив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Бабенков під час навчально-методичного семінару для ювенальних прокурорів та ювенальних слідчих органів поліції на тему «Актуальні питання та особливості досудового розслідування і судового розгляду кримінальних правопорушень проти статевої свободи і недоторканності неповнолітніх».

Зазначається, що 9 дітей постраждали від зґвалтувань, 13 - від сексуального насильства, четверо - від вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, та ще семеро від розбещень

Сексуальне насильство, що вчиняється над дітьми, за своїми наслідками – одна з найтяжчих психологічних травм, наголошують у прокуратурі. 

Адже через вікові особливості жертви цей вид злочинності характеризується високим ступенем латентності й злочини проти статевої свободи і недоторканності дитини важко документувати.

Завершуючи роботу семінару, Олександр Бабенков наголосив, що постійне підвищення професійної компетенції прокурорів та слідчих, вивчення світової практики є запорукою покращення ефективності розслідування кримінальних проваджень проти статевої свободи і недоторканності неповнолітніх.

Можливо зацікавить