На Волині 87 закладів освіти досі не мають укриттів

На Волині 87 закладів освіти досі не мають укриттів

У 535 закладах загальної середньої освіти області навчальний процес організовано в очній, дистанційній та змішаній формах.

Про створення безпечного освітнього середовища на Волині говорили під час засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулось в області вперше, – про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

Участь у засідання взяли начальник ОВА Юрій Погуляйко, голова обласної ради Григорій Недопад, керівники районних військових адміністрацій, очільники територіальних громад, члени президії Регіонального Офісу Конгресу. А також представники міністерств, серед яких – заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

«У державному бюджеті на 2023 рік для облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти передбачили окрему субвецію розміром 1,5 млрд грн.», – повідомив Андрій Вітренко.

Щодо Волинської області, то субвенція з держбюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти виділили 47 млн 163 тис. грн. Ці кошти на умовах співфінансування спрямували на будівництво захисних споруд для закладів освіти Боратинської, Ківерцівської, Луцької та Ковельської громад. Завершать будівництво укриттів до кінця поточного року.

Також триває робота щодо організації охорони об’єктів закладів освіти. Штатною охороною на сьогодні забезпечено 241 заклад. Тривожною сигналізацією з виведенням сигналу на пульти охорони («тривожна кнопка») обладнано 297 закладів.

Це маленький відсоток від усіх закладів. Тож на засіданні вирішено доручити головам тергромад та керівникам районних адміністрацій покращити роботу в цьому напрямку.

Також триває реалізація Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту. На сьогодні в області відкрито 70 класів безпеки.

Загалом укриття в області мають близько 1000 закладів освіти, в тому числі 258 – об’єкти загальної середньої освіти. Ще 87 закладів потребують укриття. Серед основних причин неможливості облаштування укриття – технічне обладнання та відсутність фінансування. Тож робота продовжується.

На Волині 87 закладів освіти досі не мають укриттівНа Волині 87 закладів освіти досі не мають укриттів

У 535 закладах загальної середньої освіти області навчальний процес організовано в очній, дистанційній та змішаній формах з урахуванням безпекової ситуації, наявності, стану та місткості укриття.

Зокрема, в очному режимі працює 349 закладів загальної середньої освіти (65% загальної кількості закладів). У минулому навчальному році в такому режимі працювало лише 160 закладів освіти (29 %). Дистанційне навчання організовано у 37 закладах (7 %). Відповідно, в минулому навчальному році дистанційно працювало 155 закладів (28%). За змішаною формою сьогодні функціонує 149 закладів освіти (28 %).

Станом на сьогодні у звичному режимі навчається 104,8 тис. здобувачів освіти (74,3 % загальної кількості учнів), дистанційне навчання – 4,7 тис. учнів (3,3 %); у змішаному форматі навчається 31,6 тис. дітей (22,4 %).

На Волині 87 закладів освіти досі не мають укриттів

Читайте також:

Можливо зацікавить

Василь Максимюк, день народження, Волинь

27 квітня: хто з волинян святкує День народження

У громаді на Волині до п’яти ліцеїв не набиратимуть учнів 10 класів: де дітям навчатися далі

У громаді на Волині до п’яти ліцеїв не набиратимуть учнів 10 класів: де дітям навчатися далі

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

VOLYNPRYRODRESURS

КП «Волиньприродресурс»: відповідальний підхід до видобутку та охорони довкілля

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським