На Волині без змін. На інших напрямках ворог гатить зі всього, що має, – Генштаб ЗСУ

На Волині без змін. На інших напрямках ворог гатить зі всього, що має, – Генштаб ЗСУ

На Волинському, Полісському та Сіверському напрямках ситуація не змінилася. На всіх інших напрямках ворог використовує все, що має – танки, авіацію, артилерію. Продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру та вбивати мирне населення.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог обстріляв із танків, бойових машин, ствольної та ракетної артилерії уздовж лінії зіткнення.

На Слов'янському напрямку під ураження ствольного та реактивної артилерії потрапили райони населених пунктів Велика Комишуваха, Нова Дмитрівка та Бражківка. 

Ворог здійснював штурми в напрямку Пасіка - Долина, успіху не мав, відступив.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної артилерії та МЛРС поблизу Спірного, Івано-Дар'ївки, Званівки, Серебрянки та Сіверська.

У напрямку Бахмута ворог атакував райони населених пунктів Бахмут, Соледар, Весела Долина, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Білогорівка, Кодема та Яковлівка. 

Ворог використовував літаки для ударів поблизу Соледара та Зайцеве. Вони безуспішно намагалося вести наступ у напрямку Травневе - Кодема.

На Авдіївському напрямку ворог завдав вогневих збитків по районам Покровська, Нетайлове, Первомайське, Орлівка, Водяне, Новобахмутівка, Шуми, Нью-Йорка. Ворожі літаки експлуатували поблизу Мар'їнки, Краснохорівки та Невельського. Ворог намагався розпочати наступ у напрямку Піска – Первомайське, але безуспішно і відступив.

У напрямку Новопавлівки ворог обстріляв із танків та артилерії різних типів поблизу Павлівки, Єлизаветівки, Костянтинівки, Вугледара, Володимирівки, Новомихайлівки, Новоукраїнки, Велика Новосілка.

Для нанесення ударів ворог також використовував авіацію поблизу Володимирівки, Вугледара та Павлівки.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв позиції наших військ в районах Комишуваха, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Времівка, Оріхівська, Щербаки, Залізничне, Новосілка, Бурлацьке, Вільне поле, Шевченка та Новоданилівка. 

Наніс авіаудари поблизу Оріхова, Гуляйполя та Щербаків.

На Південнобухському напрямку окупанти обстріляли наші позиції та цивільну інфраструктуру з танків, ствольної та ракетної артилерії вздовж лінії бойового залучення. 

Авіаудар було здійснено в районі населеного пункту Біла Криниця.

Морське угруповання ворога продовжує виконувати завдання з блокування цивільного судноплавства та знищення об'єктів вглиб території України.

Можливо зацікавить