На Волині браконьєри застрелили червонокнижного лося

На Волині браконьєри застрелили червонокнижного лося

У Національному парку «Прип'ять-Стохід», що розташований на Волині, затримали чоловіків, які застрелили червонокнижного лося.

Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

Двом волинянам повідомили про підозру у незаконному полюванні на території Національного природного парку «Прип'ять-Стохід». Прокурори відзначають, що браконьєри застрелили лося, що занесений до Червоної книги України.

«За процесуального керівництва прокурорів Камінь-Каширської окружної прокуратури двом волинянам повідомлено про підозру у вчиненому за попередньою змовою групою осіб незаконному полюванні на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, на звіра, що занесений до Червоної книги України (ч. 2 ст. 248 КК України)», – йдеться у повідомленні. 

У вчиненні злочину підозрюють 50-річного жителя села Зарудче та 62-річного жителя села Селісок Камінь-Каширського району. Саме їх з рюкзаками, повними м'яса вбитої тварини, зупинили працівники єгерської служби та Державної екологічної інспекції. 

Відзначають, що внаслідок незаконного полювання чоловіки заподіяли шкоду на суму 130 тисяч гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Можливо зацікавить