На Волині керівника медзакладу судили за корупцію

На Волині керівника медзакладу судили за корупцію

На Волині керівника КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» судили за корупцію, бо він призначив дружину на посаду сімейного лікаря.

Про це стало відомо з постанови Маневицького районного суду, пише ІА «Волинські новини».

Суд встановив, що т.в.о. директора КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» не повідомив у встановленому законом «Про запобігання корупції» порядку Колківську селищну раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, видавши та підписавши наказ про прийняття на роботу. На підставі цього наказу на посаду лікаря загальної практики – сімейного лікаря Колківської АЗПСМ з 24 березня 2021 року було прийнято його дружину.

Під час розгляду справи директор КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» зазначив, що йому відомо про необхідність дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Він розповів, що під час підписання наказу не повідомив Колківську селищну раду про конфлікт інтересів, оскільки вважав, що в цьому випадку відбувалась ліквідація попередньої установи та призначення працівників до новоствореного комунального підприємства.

Незважаючи на це, керівник медустанови визнав свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Тож суд оштрафував його на 3 тисячі 400 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Можливо зацікавить