На Волині можуть бути перебої з електрикою: в області застосовуватимуть аварійні відключення

На Волині можуть бути перебої з електрикою: в області застосовуватимуть аварійні відключення

Для того, щоб уникнути системної аварії та некерованого вимкнення від мережі енергії великої кількості споживачів, на Волині вводять графіки аварійних відключень електроенергії.

Про це сповіщають у «Волиньобленерго».

«26 жовтня на території Волинської області згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго» застосовуються графіки аварійних відключень для населення», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, такі обмеження застосовуватимуться і для промислових споживачів.

Повідомляється, що порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

На підприємстві зазначають, що інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, є інформацією із обмеженим доступом у період воєнного стану.

«Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження», - наголошують у «Волиньобленерго».

Зауважується, що графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки такі дії є не плановими, а саме аварійними. Вони вводитимуться почергово у всіх районах області. 

На підприємстві закликають малий, середній бізнес та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

Видання ВСН підготувало підбірку альтернативних джерел енергії та освітлення, які потрібно мати вдома на такий випадок.

Фото - ілюстративне

Можливо зацікавить