На Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. Фото

На Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. Фото

На Волині викрили підпільний цех з виробництва БпЛА. Контрабандисти за допомогою дронів переправляли у Польщу цигарки.

В помешканнях і господарських будівлях фігурантів виявлено та вилучено мотодельтаплан, який зловмисники планували використовувати для переправлення осіб та сигарет до Польщі, 8 безпілотних літальних апаратів типу «Літак» і «Квадрокоптер».

Також під час обшуків правоохоронці знайшли тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фото пастки, за допомогою яких зловмисники відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії. Вилучено понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів, чималу кількість сучасних гаджетів та чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Окрім цього, на одній з адрес викрито цех з повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували комплектуючі до безпілотників. Таким чином ділки налагодили безперебійне «технічне» забезпечення протиправної діяльності контрабандистів. На місці вилучено каркаси та фюзеляжі майбутніх БпЛА і різні комплектуючі.

Наразі триває досудове розслідування та дослідження навігаційного обладнання вилучених літальних апаратів. Вилучені безпілотні літальні апарати плануються до передачі підрозділам Держприкордонслужби, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК, вивчається можливість використання їхніх навичок в протидії ворожим військам.

На Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. ФотоНа Волині «накрили» підпільний цех з виробництва дронів. Фото

Можливо зацікавить