На Волині невідомі застрелили трьох диких кабанів

На Волині невідомі застрелили трьох диких кабанів

На території Затурцівської громади Володимирського району застрелили трьох диких кабанів: дворічну самку та півторарічних самців. На місці події працювали правоохоронці.

Про це розповів Суспільному працівник державної лісової охорони Сергій Олексюк.

Подія трапилася 6 грудня. Сергій Олексюк знайшов застрелених тварин на кукурудзяному полі. Каже: тих, хто стріляв, шукають правоохоронці.

«Є припущення, розбираються. Є патрон, є гільза. Будемо бачити далі за результатами експертизи по гільзі», – каже працівник державної лісової охорони.

На Волині невідомі застрелили трьох диких кабанів

Затурцівський сільський голова Юрій Ковальчук каже: це перший такий випадок у громаді за останні роки. Про те, що дикі кабани їдять урожай селян, було кілька скарг.

«Це точно не справа рук наших мисливців, тому що ніхто в теперішній час не допустив би такого беззаконня. В нас всі свідомі, полювання заборонене. На мій погляд, це чисте браконьєрство, чиста безвідповідальність», – говорить Юрій Ковальчук.

На Волині невідомі застрелили трьох диких кабанів

Тим, хто стріляв, загрожує адміністративна відповідальність, – каже речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук. З її слів, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені, ще вирішується це питання, оскільки завдані збитки становлять близько 120 тисяч гривень, а для того, щоб була кримінальна справа – шкода має бути більше, ніж 510 тисяч гривень.

Будь-яке полювання у період воєнного стану в Україні заборонене, – каже мисливствознавець Віталій Каращук.

Зі слів Віталія Каращука, популяція диких кабанів на Волині в останні роки зменшилась через спалах африканської чуми. Минулої зими нарахували дві тисячі особин, наскільки зараз змінилася чисельність звіра – рахуватимуть наступного року.

Можливо зацікавить