На Волині оштрафували львів’янина за ухилення від військового обліку

На Волині оштрафували львів’янина за ухилення від військового обліку

Локачинський районний суд Волинської області визнав винним уродженця Сокаля Львівської області за ухилення від військового обліку. Чоловік не з’явився до ТЦК для постановки на облік і тепер змушений сплатити штраф.

Як пише zaxid.net з посиланням на вирок суду, уродженець Сокаля Едуард Л. наприкінці березня 2024 року отримав повідомлення про необхідність прийти у ТЦК та СП для взяття на військовий облік.

Військовозобов’язаний проігнорував це повідомлення та у вказаний день не прийшов у військкомат, через що щодо нього порушили кримінальну справу за фактом ухилення від військового обліку.

Суд розглянув обвинувальний акт без проведення судового розгляду, у матеріалах справи є заява обвинуваченого про визнання своєї провини. Водночас у вироку не зазначено пояснень чоловіка про причини його вчинку.

Справу розглянула суддя Тетяна Кідиба, яка дослідила усі матеріали та визнала військовозобов’язаного винним в ухиленні від військового обліку. Суддя призначила йому покарання – 5100 грн штрафу. Вирок ще можна оскаржити.

Читайте також:

Можливо зацікавить