На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

У суботу, 8 квітня у Ковелі в останню дорогу провели захисників Євгенія Косарика та Юрія Бойчука, які віддали життя за Україну.

Про це у фейсбуці повідомив Ковельський міський голова. 

Міський голова Ігор Чайка висловив співчуття родинам полеглих Героїв – Євгенія Косарика та Юрія Бойчука та розповів громаді про кожного з них.

Юрій Бойчук пройшов пекельний рік повномасштабного вторгнення. Він був мобілізований до війська 26 лютого 2022 року. Воював на Херсонщині, в Миколаївській та Харківській областях. 

Юрій Бойчук загинув, отримавши важкі поранення, на другому році активної боротьби з російським агресором – а саме 2 квітня 2023 року поблизу селища Дробишеве Краматорського району Донецької області. Броньований транспортер, в якому був Юрій, наїхав на міну. 

«Юрій працював в дорожній службі ШБУ-63 Ковеля, також дорожній службі біля Броварів на Київщині. Але мав серце патріота. Багато читав про історію України та історію воєн у всьому світі. Своє ім‘я він назавжди вписав в історію нашої країни і нашої громади. Лишилася без сина мама, без чоловіка – дружина, без тата – двоє синів», – пише Ігор Чайка.

Євгеній Косарик родом із села Доротище, навчався у місцевій гімназії. Після її закінчення отримав фах столяра у Ковельському професійно-технічному училищі. Багато хто з односельчан звертались до нього за допомогою в облаштуванні осель. Хлопець ніколи нікому не відмовляв.

Військова історія Євгенія Косарика розпочалася ще у 2014 році, коли він брав участь в АТО і вже тоді воював на сході. Там він отримав поранення і контузію. А коли 2022 року розпочалося повносмаштабне вторгнення, Євген пішов воювати добровольцем, хоч через інвалідність II групи міг лишатися вдома. 

Коли війна покликала знову, Євгеній Косарик став заступником командира бойової машини, навідником-оператором гірсько-штурмового батальйону. 

Він загинув ще 15 жовтня 2022 під час штурмових дій поблизу населеного пункту П’ятихатки Херсонської області. Його дружина довго шукала шляхи, аби повернути тіло коханого додому. 

І ось через майже півроку з моменту загибелі отримали можливість попрощатися з Героєм, віддати його тіло землі тут, на рідній Ковельщині, кометує голова Ковелької міської ради, 

Євгеній Косарик був удостоєний високих військових нагород і під час участі в АТО, і в березні 2022 року. Указом Президента України отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. 

На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

Редакція ВСН висловлює співчуття родинам загиблих. Вічна шана і слава Героям!

 

Можливо зацікавить

На Волинь «на щиті» назавжди повертаються полеглі на війні Герої

На Волинь «на щиті» назавжди повертаються полеглі на війні Герої

Родичі загиблих Героїв-захисників з Волині отримали державні нагороди
фото

Родичі загиблих Героїв-захисників з Волині отримали державні нагороди

втрати

Перед останнім бойовим завданням сказав сину, що не повернеться: захиснику з Волині просять присвоїти держану нагороду

Герой України

Перед початком вторгнення повернувся до війська: Герой України з Волині отримав смертельні поранення під час обстрілу

На Волинь «на щиті» назавжди повертаються полеглі на війні Герої

На Волинь «на щиті» назавжди повертаються полеглі на війні Герої

Авдіївка

Мали евакуювати росіяни, але натомість - розстріляли: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

«Свідомо відмовився від евакуації з поля бою»: 27-річному загиблому військовому з Луцька просять присвоїти звання Героя України

«Свідомо відмовився від евакуації з поля бою»: 27-річному загиблому військовому з Луцька просять присвоїти звання Героя України

війна Герой України

Загинув за місяць до дня народження: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

петиція Герой України

Маля ніколи не побачить свого татуся: 25-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду