На Волині представили уповноважену з прав людини

На Волині представили уповноважену з прав людини

Представницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області стала адвокатка Юлія Спас. На цю посаду її призначили 5 липня . Необхідність відкриття представництв уповноваженого з прав людини у різних регіонах країни виникла після повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Наразі вони діють у 13 областях.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець представив Юлію Спас у Волинській обласній раді у середу, 6 грудня, під час позачергової сесії.

«Спершу хочу привітати всіх присутніх з Днем Збройних Сил України та Днем Святого Миколая. Символічно, що саме сьогодні у Луцьку я представляю нашого уповноваженого, адже Святий Миколай є покровителем вашого міста».

На Волині представили уповноважену з прав людини

Також омбудсмен звернувся до керівників волинських територіальних громад. Зокрема зазначив, що неодноразово отримував скарги щодо відмови у наданні публічної інформації.

«Хочу звернутися до керівників громад на Волині. Можливо, не хочеться надавати інфомацію щодо заробітних плат, власності, земельних ділянок, але ця інформація є публічною і ви зобов'язані її надавати. Адже до мене надходять багато скарг щодо небажання та не надання публічної інформації за запитом. Не буду називати щодо якої громади на Волині, але у мене є до них питання і буде відповідна реакція».

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас подякувала присутнім за привітання з призначенням на посаду, та зауважила, що тільки спільними зусиллями можна досягти успіху у сфері захисту прав.

«Основною метою діяльності представництва є захист і поновлення прав людини. Я дуже прагну, щоб Волинь стала тим регіоном, де права людини не порушуються. Хочу також звернутися до керівників громад. Ви як ніхто інший знаєте, де саме є прогалини та порушення прав людини. Давайте працювати разом на благо громади».

На Волині представили уповноважену з прав людини

Волинське представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розташоване за адресою: Київський майдан, 9, кабінет 106. Але нині представництво шукає приміщення, аби воно відповідало усім критеріям доступності та прозорості.

Читайте також:

  • Військові у Луцькраді: ветеранський хаб і 500 мільйонів гривень на ЗСУ. Фоторепортаж з сесії
  • У Луцькій міськраді нова депутатка
  • У міськраді на Волині - новий депутат

Можливо зацікавить