На Волині призначили семеро нових суддів

На Волині призначили семеро нових суддів

На Волині з’явиться семеро нових представників судової влади, серед яких адвокати, нотаріус та прокурори з мільйонними статками. 

Президент України Володимир Зеленський підписав 38 указів про призначення суддів по всій Україні, - пише Сила правди.

Укази про призначення оприлюднили на сайті представництва Президента України 4 липня 2024 року. 

Згідно з документами, призначення відбулись до Луцького та Ковельського міськрайонних судів, а також до Камінь-Каширського та Іваничівського районних судів. Крім того, новий суддя з’явиться у Волинському окружному адміністративному суді. 

Зокрема, суддями Луцького міськрайонного суду Волинської області стали Віталій Шестернін та Володимир Хилюк. Їх зарахували до штату суду 9 липня 2024-го. 

Віталій Шестернін у квітні цього року пройшов співбесіду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України. Ця співбесіда стала фінальним етапом конкурсного відбору, оголошеного ще у вересні 2023 року.

Під час співбесіди Віталій Шестернін розповів, що працює адвокатом. На час конкурсу він також був членом дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області. 

Суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області призначили також Володимира Хилюка. Співбесіду із ним Вища кваліфікаційна комісія суддів України провела 4 квітня 2024-го року.

Володимир Хилюк у декларації за 2023 рік вказував, що обіймає посаду прокурора Луцької окружної прокуратури. 

Нові служителі Феміди з’являться також у Ковельському міськрайонному суді: там посади отримали Володимир Губар, а також Руслан Смалюх. 

Володимир Губар тривалий час працював в органах прокуратури Рівненської області, а після цього зайнявся адвокатською діяльністю. У 2017 році він став засновником однойменного адвокатського бюро у Рівному – «Адвокатське бюро Губара Володимира».

Суддею Іваничівського районного суду Волинської області за указом президента стала Наталія Комзюк, а суддею Камінь-Каширського районного суду призначили Романа Ходачинського. 

Наталія Комзюк до цього працювала начальницею відділу правового забезпечення та управління персоналом Любешівської селищної ради, а Роман Ходачинський був приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу та до призначення проходив військову службу. 

Також до Волинського окружного адміністративного суду призначили суддею Віталія Шепелюка. Це –  прокурор Волинської обласної прокуратури. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить