На Волині прокурор просив закрити справу щодо аварії, в якій збили пішохода: суд відмовив

На Волині прокурор просив закрити справу щодо аварії, в якій збили пішохода: суд відмовив

У Ковелі розглядали справу щодо ДТП, в якій збили пішохода. Суд відмовився закривати кримінальне провадження щодо цієї аварії.

2 січня 2020 року на автодорозі у селі Жмудче Ковельського району легковик «Опель Астра» збив пішохода. Про це пише Ковель медіа з посиланням на ухвалу Ковельського міськрайонного суду.

За кермом автомобіля перебував 26-річний житель тодішнього Рожищенського, а нині Луцького району. Водій наїхав на пішохода, 42-річного місцевого жителя, котрий рухався по проїжджій частині. Внаслідок автопригоди пішохід отримав тілесні ушкодження, але не госпіталізовувався.

За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

7 серпня 2023 року від Ковельської окружної прокуратури до суду надійшло клопотання прокурора (його прізвище суд не розголошує) з проханням закрити кримінальне провадження в зв’язку із не встановленням особи, яка вчинила злочин та закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

У той же час у клопотанні вказується, хто саме керував автомобілем та допустив наїзд на пішохода.

Станом на червень 2023 року закінчилися визначені строки давності притягнення до кримінальної відповідальності за цей злочин, особу, яка вчинила кримінальне правопорушення не встановлено, що є підставою для закриття кримінального провадження, – зазначає прокурор.

Потерпілий в судове засідання не з’явився, однак подав письмову заяву, в якій просив розглянути клопотання без його участі та вказав, що він не заперечує проти закриття провадження.

Суддя Марина Грідяєва в клопотанні прокурора відмовила.

При здійсненні наданих законом повноважень слідчий та прокурор повинні діяти лише в спосіб та межах передбачених кримінальним процесуальним законодавством, – наголошується в судовій ухвалі.

Читайте також:

Можливо зацікавить