На Волині реформували дорожню службу. Кажуть, буде менше корупції і більше роботи

На Волині реформували дорожню службу. Кажуть, буде менше корупції і більше роботи

Служба автомобільних доріг у Волинській області наразі реформована у Службу відновлення та розвитку інфраструктури. Тепер окрім доріг ця структура буде займатися будівництвом і відновленням знищеного під час війни. А ще тут обіцяють активно боротися з корупцією.

Про це йдеться на сторінці відомства.

Після реформування у зону відповідальності Служби відновлення та розвитку інфраструктури входять: транспортна інфраструктура, будівництво і реконструкція житлових об’єктів, об’єктів соціальної сфери, громадського призначення, ЖКГ, енергетичної інфраструктури, захисних споруд тощо.

Наразі, інформують, установа працює над збором та аналізом інформації про спричинені російською агресією руйнування та потреби у відновленні в кожній окремо взятій області.

Служба є структурним підрозділом Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, яке утворилось у січні 2023 року на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг. Воно буде заодно і займатися будівництвом, реконструкцією, ремонтом, облаштуванням та модернізацією автомобільних пунктів пропуску, їхнім утриманням та експлуатацією.

Серед повноважень - забезпечення експертизи, нагляд, прозорі та ефективні процедури закупівель в межах проєктів у Волинській області. Також Служба допомагатиме органам місцевого самоврядування готувати проєкти відновлення та післявоєнної відбудови.

Крім того, в структурі має бути утворений Антикорупційний офіс, який відповідатиме за впровадження найкращих антикорупційних практик та внутрішнього контролю за їх дотриманням.

Читайте також:

Можливо зацікавить