На Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕО

На Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕО

Минулого тижня сапери ліквідували 9 боєприпасів, з них 5 авіабомб, часів минулих воєн, виявлених на Волині.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Волині.

Піротехніки виявили 9 застарілих боєприпасів часів минулих воєн, що дотепер становили небезпеку, — у Луцькому, Володимирському і Камінь-Каширському районах.

З-поміж вилучених знахідок — 5 авіаційних бомб. Їх сапери виявили у лісосмузі біля сіл Жабка і Клепачів Луцької громади — 3 авіабомби ФАБ-100 та 2 — ФАБ-50. Крім того, з лісових насаджень та відкритих територій поблизу міст Володимира і Луцька, біля с. Забороль Луцької громади та поблизу с. Чорторийськ Маневицької громади вилучено ще 4 артилерійські снаряди різного калібру.

Боєприпаси ліквідували на спеціальних майданчиках.

«Допоки на Сході України сапери знешкоджують вибухонебезпечні предмети теперішньої війни, на Волині їхні колеги дотепер продовжують вилучати боєприпаси, що пролежали у землі близько 80 років», - зауважуть рятівники.

Волинянам нагадують: більшість мін та боєприпасів залишаються небезпечними протягом десятиліть, а через тривалий контакт з вологою та корозійні процеси стають ще більше небезпечними. Тож, просять не зачіпати таких знахідок, запам'ятати місце виявлення, відійти якнайдалі і викликати саперів за номером 101.

На Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕОНа Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕОНа Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕОНа Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕОНа Волині сапери знищували боєприпаси минулих війн. ВІДЕО

Читайте також: 

Можливо зацікавить