На Волині студент збив дитину на переході: як його покарали

На Волині студент збив дитину на переході: як його покарали

Студент Луцького НТУ, який збив дитину на пішохідному переході в Луцьку, відбувся умовним терміном з позбавленням прав на два роки.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент трапився 16 грудня 2023 року на вулиці Львівській. Після 11-ї години Андрій С., керуючи автомобілем «Део Ланос», здійснив наїзд на дівчинку 2013 року народження. Дитина переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході. Постраждала отримала забої та переломи, що відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо не карати його.

Представник потерпілої підтвердив факт вчинення ДТП, але очевидцем подій він не був. Також просив суд суворо не карати хлопця, адже той частково відшкодував матеріальні збитки.

Про обвинуваченого відомо, що він раніше не судимий, характеризується позитивно, одружений та навчався на п'ятому курсі Луцького НТУ.

Розглянувши всі матеріали, суд визнав Андрія С. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на три роки з забороною керувати транспортними засобами на два роки. Але основне покарання все ж замінили дворічним умовним терміном. Крім того, волинянин заплатить понад 100 тисяч витрат на лікування потерпілої.

Читайте також:

Можливо зацікавить