На Волині священник тримав зв’язаною скотчем дитину через зірвані біля костелу черешні. Подробиці інциденту

На Волині священник тримав зв’язаною скотчем дитину через зірвані біля костелу черешні. Подробиці інциденту

Стали відомі нові подробиці злочину, в якому фігурує ім’я волинського священника, настоятеля парафії Храму Святої Анни римо-католицької церкви міста Ковель на Волині.

Про це повідомляє ТСН

Днями в Єдиному державному реєстрі судових рішень було опубліковано ухвалу, згідно з якою стало відомо, що настоятеля підозрюють у тому, що він зв'язав скотчем тіло місцевої дівчинки, учениці 6 класу, після того, як вона рвала черешні поблизу костелу. Крім того, як повідомляється в ухвалі Ковельського міськрайонного суду від 21 червня 2023 року, настоятель погрожував застосувати щодо дівчинки предмет, зовні схожий на рушницю.

Також з ухвали стало відомо, що слідчий Ковельського райуправління поліції звернувся до суду з клопотанням про домашній арешт щодо підозрюваного. Це клопотання підтримав прокурор, після чого суд відправив священника під домашній арешт.

Згодом з'ясувалися нові подробиці приголомшливого випадку.

Про них у коментарі для видання повідомила пресслужба поліції Волинської області.

«У дівчинки були зв’язані скотчем руки. Так вона стояла близько 10-15 хвилин, він (настоятель – Ред.) перебував біля неї», – повідомила  пресслужба поліції Волинської області.

ТСН.ua розшукав цього настоятеля. На нашу пропозицію повідомити про свою позицію щодо цього випадку він, посилаючись на таємницю слідства, відповів нам так: «Поки триває слідство, мені заборонено коментувати. Вибачте та гарного вам дня». 

У владних колах Ковеля, де настоятеля непогано знають, відповіли, що шоковані цим випадком.

В ліцеї імені Олени Пчілки, де навчається постраждала, нам підтвердили, що знають про факт зв’язування священником учениці.

«Дійсно, приходила поліція, спілкувалася із заступником директора. Нас дуже обурила ця подія», – розповіли у ліцеї.

Своєю чергою знайомі священника нам розповіли, що відверто здивовані тим, про що кажуть суд і правоохоронці. Водночас оточення настоятеля висловило думку, що варто дочекатися висновків розслідування, щоб робити висновки.

«Єдине, що відомо – через ці черешні біля костелу кожного року виникають скандали. Через те, що діти їх обривають, ламають гілки», – каже один зі знайомих священника. Як ми з'ясували, станом на сьогодні ціна кілограма черешні в супермаркеті однієї з великих мереж Ковеля коштує 89 грн 95 коп.

Якщо провина настоятеля буде доведена в суді, йому загрожує або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк. Йому інкримінують статтю «Незаконне позбавлення волі».

Читайте також: 

Можливо зацікавить