На Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офіс

На Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офіс

У Ківерцівському міському відділку поліції №1 відкрили приміщення з системою відеомоніторингу «Custody Records», це вже сьоме відділення в області.

Про це повідомили в поліції Волині.

На відкриття прибули заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко, начальник Волинського ГУ Національної поліції Юрій Крошко та представники місцевої влади.

Головний поліцейський області Юрій Крошко нагадав, що проєкт «Custody Records» покликаний посилити захист прав як затриманих осіб, так і поліцейських посередництвом електронної фіксації всіх подій і процедур, які відбуваються із затриманим у підрозділі поліції.

«Цей проєкт реалізовано завдяки співфінансуванню Нацполіції та бюджету Ківерцівської громади. Усе це - задля безпеки місцевих мешканців», - підкреслив він.

Як розповів заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Володимир Захаренко на сьогодні таких прозорих офісів в країні працює вже 92, цьогоріч плануєють впровадити ще пів сотні таких систем у підрозділах поліції.

«Ми це робимо також і в інтересах держави, адже Україна займає третє місце за поданими громадянами позовами і скаргами до Європейського суду з прав людини, за вироками якого держава сплачує чималі суми штрафів», - додав Володимир Захаренко.

Під час презентації оновленого відділку поліції, присутнім продемонстрували практичну ситуацію поводження із затриманим у відділку. Його реєструють в інформаційній системі, дають можливість конфіденційної аудієнції з адвокатом і лише потім із підозрюваним проводять інтерв’ю та слідчі дії. Одночасно поліцейських, які проводили затримання та підозрюваного, опитує інспектор з дотримання прав людини.

Присутні також ознайомилися з роботою фронт-офісу, оглянули простір для прийому громадян та кімнату, дружню до дитини.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт відзначив перспективу та ефективність впровадження новітньої системи.

«Відеофіксація - це найперше про захист людини, незалежно від того, чи вона у поліцейській формі, чи вона затримана. Це дисциплінує кожного у його кроках і діях. Така новація внесе позитивні зміни у життя громади, адже її запровадження обов’язково впливатиме на поведінку та психологію як поліцейських, так і підозрюваних, - наголосив він. - Хочу також подякувати органам місцевого самоврядування, які долучаються до впровадження таких новацій, адже це інвестиція у безпеку громади та гарантування дотримання прав її мешканців».

На Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офісНа Волині відкрили сьомий «прозорий» поліцейський офіс

Читайте також:

Можливо зацікавить