На Волині виходжують самця козулі, який постраждав у «лицарському турнірі»

На Волині виходжують самця козулі, який постраждав у «лицарському турнірі»

На Ківерцівщині єгері виявили пораненого самця козулі європейської, який постраждав під час «лицарського турніру» за увагу самки.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

У природі такі сутички між самцями не рідкість, особливо на початку серпня, коли тварини перебувають у стані постійного збудження та втрачають обачність. Цей період супроводжується втратою ваги, оскільки тварини майже перестають харчуватися, а також витрачають багато сил на маркування території.

«Саме під час такого поєдинку, три дні тому, єгері Ківерцівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП "Ліси України" натрапили на знесиленого самця козулі в лісі, який навіть не мав сил підвестися. Єгері Олександр Хитрик та Михайло Кадик вирішили врятувати тварину, назвавши її Васьком. Васька лікували та годували молоком, а зараз він проходить реабілітацію в одному із вольєрів лісництва», - йдеться у дописі.

Ця ситуація нагадує, що зазвичай не варто забирати диких тварин з лісу, навіть якщо вони здаються беззахисними. Проте, у випадку з Васьком, без допомоги він міг би загинути.

Для допитливих: козуля європейська належить до роду оленевих, має невеликий розмір та вагу до 32 кг. У самців роги починають рости з 4-х місяців. Самиці щороку народжують по два телятка, а основний період гону припадає на серпень, з додатковим у грудні.

На Волині виходжують самця козулі, який постраждав у «лицарському турнірі»На Волині виходжують самця козулі, який постраждав у «лицарському турнірі»

Читайте також:

Можливо зацікавить