На Волині військовий знайшов гранату та возив її в авто: чи покарали його

На Волині військовий знайшов гранату та возив її в авто: чи покарали його

Судили волинського військового, який знайшов гранату та возив її в авто. Йому призначили два роки умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду, пишуть Волинські новини

6 листопада 2023 року поліцейські виявили в Івана М. корпус ручної осколкової гранати РГД-5 та уніфікований запал, які в поєднанні придатні для вибуху. Він зберігав боєприпас в автомобілі Mercedes-Benz без відповідного дозволу.

Чоловік пояснив, що зранку того дня повертався з Володимира до Нововолинська. Зупинившись поблизу заправки, знайшов у кущах гранату РГД-5, яку поклав у машину, бо мав намір завезти її у військову частину, де проходив службу. Як наголосив, попередньо розібрав вказаний боєприпас, адже знайшов гранату в корпусі з увімкненим запалом.

Ввечері його транспортний засіб зупинили працівники поліції та під час огляду виявили і вилучили знахідку. Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся. З його слів, якби знав, що так станеться, то не піднімав би знайдене.

Івана М. судили за ч. 1 ст. 263 КК України, визнавши його винним у носінні та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Волинянину призначили три роки позбавлення волі, які замінили двома роками іспитового строку. Крім того, він заплатить майже сім тисяч за експертизи.

Читайте також: 

Можливо зацікавить