На Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесу

На Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесу

Володимир Зеленський зустрівся з представниками бізнесу Волинської області в межах економічної платформи «Зроблено в Україні».

Про це Президент України повідомив у соціальній мережі «Facebook».

Поспілкувалися щодо енергетичних і безпекових питань регіону.

«Дякую виробникам за робочі місця, за те, що підтримуєте українську економіку та є справжніми платниками податків. Це дуже важливо для нашої держави, щоб вона жила й розвивалась», - зазначив Зеленський.

На Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесуНа Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесуНа Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесуНа Волині Зеленський зустрівся із представниками бізнесу

Як інформує очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, своєю чергою волинські підприємці мали змогу поставити нагальні питання, які турбують бізнес та розповісти про свої досягнення і складнощі, які варто виправити. Серед присутніх: генеральний директор Modern-Expo Group Петро Пилипюк, гендиректор «СКФ Україна» Богдан Волчок, голова ради директорів ПрАТ «Едельвіка» Юрій Переходько.

Також стало відомо, що цього року підприємці Волині зможуть отримати 1,6 млрд грн. Це грантові кошти, кредитні програми, компенсації за вітчизняну сільгосптехніку та понад 20 млн грн субвенції на купівлю шкільних автобусів, які виробляються в регіоні.

Як відзначила перша віцепремʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко підтримувати вітчизняного виробника – питання нашої безпеки. Адже до 40% від купівлі українських товарів повертається назад українцям у вигляді зарплат, податків і зборів. Й саме завдяки бізнесу ми маємо ресурс підтримувати наш сектор безпеки і оборони.

Як зазначили на фейсбук-сторінці Волинської обласної державної адміністрації, за інформацією віцепремʼєр-міністерки економіки Юлії Свириденко, уряд передбачив щонайменше 1,6 млрд грн для виробників Волинської області у рамках державної політики «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Фінансування підприємці можуть отримати долучившись до вже відомих програм підтримки бізнесу таких, як «Доступні кредити 5-7» або гранти на переробку, державна субвенція на купівлю автобусів українського виробництва, так і до нових або відновлених, серед яких – програма компенсацій за сільськогосподарську техніку українського виробництва, розвиток індустріальних парків чи підтримка проєктів із значними інвестиціями.

«1,6 млрд грн для виробників Волині – це не ліміт. Держава готова інвестувати в бізнеси області й більше, якщо буде попит на програми «Зроблено в Україні». Загалом у бюджеті на реалізацію політики ми передбачили 45 млрд грн. Це той фінансовий ресурс, який вже допомагає бізнесу на місцях закривати нагальні потреби та створювати нові можливості. Й попит на ці можливості є. До прикладу, за два роки повномасштабного вторгнення підприємці регіону уклали договорів на 6 млрд грн за програмою “Доступні кредити 5-7-9”, у вигляді грантів отримали 95 млн грн, з них 49,1 млн грн – це гранти на переробку», – сказала Юлія Свириденко.

Міністерка економіки представила ключові державні програми підтримки, об’єднані політикою «Зроблено в Україні». Усі вони поділені за трьома напрямками: розвиток українського виробництва через стимулювання попиту на українські товари, інвестиції в реальний сектор, збільшення несировинного експорту.

Нагадаємо, у вівторок, 30 липня, з офіційним візитом на Волині перебував Президент України Володимир Зеленський, який перевірив фортифікації в області.

Читайте також:

Можливо зацікавить