На Волині злочинці незаконно вирубали ліс на понад 7 млн грн

На Волині злочинці незаконно вирубали ліс на понад 7 млн грн

На Волині судитимуть угруповання, яке незаконно вирубало ліс на понад 7 млн грн. Серед обвинувачених — директор приватної компанії, його водій та п’ятеро лісників.

Про це повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Маючи у власності спеціальну техніку та земельну ділянку з деревообробним цехом, 40-річний власник приватного підприємства організував розкрадання сосни з кількох лісових масивів. 

Він зібрав бригаду, до складу якої входили особистий водій та працівники Маневицького та Колківського лісових господарств. Зрубані колоди перевозили до лісопильних цехів, повторно використовуючи одну товарно-транспортну накладну на декілька вантажів. Зокрема, для «легалізації» наступних партій товару, спільники знімали маркувальні бирки з уже привезеної на підприємство сосни, після чого поверталися на місце заготівлі, де повторно «перебивали» маркування вже на інші колоди.

На підставі одного підтверджуючого документа ділки щодня могли вивозити до 3-4 партій викраденої деревини. Отримані палетні дошки організатор оборудки реалізовував через підконтрольне підприємство споживачам як на території України, так і за її межами.

Своїми діями учасники організованої злочинної групи завдали шкоди навколишньому середовищу на понад 7,3 млн грн. Учасникам злочинної схеми загрожує до десяти років за ґратами.

На Волині злочинці незаконно вирубали ліс на понад 7 млн грнНа Волині злочинці незаконно вирубали ліс на понад 7 млн грнНа Волині злочинці незаконно вирубали ліс на понад 7 млн грн

Читайте також:

Можливо зацікавить