На волинському ринку виявили незаконний продаж риби

На волинському ринку виявили незаконний продаж риби

23 липня державні інспектори Волинського рибпатруля провели рейд ринками Шацької громади Волинської області.

Перевірку проводили задля запобігання реалізації раніше загиблої риби та риби без відповідних супровідних документів, що засвідчували б її якість та безпеку. Рейдова група перевіряла наявність товарно-транспортної накладної на водні біоресурси затвердженої форми та правильність її оформлення, - повідомили на фейсбук-сторінці Волинського рибпатруля.

В ході перевірки ринку в смт Шацьк виявлено 2 факти незаконного збуту водних біоресурсів. Продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На осіб складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути пильними і не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною!

На волинському ринку виявили незаконний продаж рибиНа волинському ринку виявили незаконний продаж рибиНа волинському ринку виявили незаконний продаж риби

Довідкова інформація:

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Читайте також: 

Можливо зацікавить