Нагадує російський гурт: конкурентів відомого співака з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» запідозрили в плагіаті. Оновлено

Нагадує російський гурт: конкурентів відомого співака з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» запідозрили в плагіаті. Оновлено

У четвер, 11 січня, оприлюднили конкурсні пісні учасників Нацвідбору, серед яких - відомий артист з Волині Ярослав Карпук (Yaktak). З цими композиціями вони змагатимуться за право представляти Україну на «Євробаченні-2024».

Проте дякі з копозицій викликали суперечливу думку в соцмережах, пише ТСН.

Гурт NAHABA запідозрили в плагіаті. Деяким користувачам конкурсна пісня колективу «GLASSS» неочікувано нагадала трек російського гурту t.A.T.u. – «Нас не догонят».

Юзери у коментарях під піснею NAHABA, яка була оприлюднена на офіційній сторінці Нацвідбору в ютубі, ділилися, що приспів GLASSS у них асоціювався з треком «Нас не догонят».

  • Я один тут чую гурт t.A.T.u.?
  • Перша реакція - вау! Дуже цікаво, як це звучатиме наживо, враховуючи кількість тюнінгу в приспіві. Барабани на 00:34 чогось нагадали t.A.T.u
  • Дуже схоже на t.A.T.u. І голос, і музика, і певний вайб. У деяких моменти взагалі не можна було відрізнити. Дуже сумнівна пісня для того, щоб представляти Україну.
  • Чимось нагадало t.A.T.u., і не кидайтесь капцями, просто реально стиль приспіву схожий
  • Чується група t.A.T.u., пісня «Нас не догонят»! Якийсь дисонанс викликає через асоціацію з піснею t.A.T.u.

Колектив NAHABA прокоментував закиди про плагіат, пише Суспільне.

«Насправді дуже шкода, що так багато українців тримають в голові руснявський контент. Дуже сумно, що один російський гурт у цьому стилі може перекрити сотні різних проєктів, що представляють такий жанр по всьому світу», — наголосили вони.

Окрім цього, музиканти поділилися з підписниками піснями, якими надихаються у своїй творчості:

You Love Her — Boys X Girls

Kap Bambino — 11:38

Kap Bambino — Dead Lazers

Crystal Castles — Baptism

FRXZN — Miss you

Banshee — Yes all men

Музичний продюсер Нацвідбору Євробачення Дмитро Шуров здивований, що в українців трек «GLASSS» гурту NAHABA асоціюється саме із російським гуртом 2000-х t.A.T.u.

Про це він сказав у коментарі телеграм-каналу «Культурна Прачечна», передає Еспресо.

Музичний продюсер Національного відбору на Євробачення Дмитро Шуров прокоментував звинувачення у плагіаті на адресу гурту NAHABA, який боротиметься за право представляти Україну у Мальме. Пісню «GLASSS» у соцмережах порівняли з піснями російського гурту t.A.T.u. Шуров здивований, що в українців асоціація виникає саме із російським гуртом 2000-х, а не з канадськими електронщиками Crystal Castle.

«Євробачення» - конкурс популярної пісні, а в кожному сучасному хіті є знайомі речі, які ми вже раніше чули - в атмосфері пісні, мелодіях, бітах, прийомах продакшну - все це є невіднятною частиною хіта і в тому числі від цього трек одразу резонує з масовою аудиторією. Це можна сказати майже про кожну конкурсну пісню. До того ж трьохнотна мелодія буде завжди схожа на іншу трьохнотну і це не обов’язково робить її плагіатом. Для мене NAHABA - продовжувачі лінії Crystal Castle та Prodigy, але вони роблять це по-своєму, зі своєю власною енергетикою і баченням, які слухач або любить, або ні», - зазначив продюсер. 

Він також зауважив, що здивований, що українці досі згадують саме росіян.

«А взагалі, я здивований такою шаленою популярністю серед українців дуету t.A.T.u, пік яких був у 2001 році, і тим, що тільки ця асоціація виникає, коли вони чують жіночий вокал, пропущений через автотюн та дісторшн», - додав Шуров.

Читайте також:

Можливо зацікавить

поховання військового
фото

З перших днів вторгнення на захист України: на Волині прощались із Героєм Дмитром Громовим

війна багатодітний батько

Три дні не дожив до свого 43-річчя: батько п'ятьох дітей з Волині загинув унаслідок обстрілу з російського танка

збір ЗСУ

Воюють на одному з найважчих напрямків фронту: оголосили про збір коштів для волинської бригади

втрати

Не встиг відзначити 40-річний ювілей: внаслідок поранення обірвалось життя Героя з Волині Олександра Гурича

зниклий безвісти загибель

Надію обірвав тест ДНК: підтвердили загибель Героя з Волині Вадима Ковальчука

Віктор Давидюк

8 травня: хто з волинян святкує День народження

Євробачення-2024

«Євробачення-2024»: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз публіку

розшук
відео

Загадкове зникнення: на Волині майже три місяці шукають 17-річну Аліну Божко

Євробачення 2024
відео

Перший півфінал «Євробачення-2024»: онлайн-трансляція