Направив підбитий штурмовик у бік ворожої колони: рідні не могли отримати тіло загиблого 25-річного пілота майже 2 роки

Андрій Антихович, похорон, війна в Україні

Російські окупанти вбили українського пілота, який знищував ворожі колони у перші дні повномасштабного вторгнення РФ. Рідні майже два роки не могли отримати тіло 25-річного Андрія Антиховича. Лише нещодавно тіло загиблого пілота вдалося повернути рідним.

Про це повідомила міськрада Бахмача Чернігівської області.

Андрій був льотчиком 299-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ. У ніч на 24 лютого 2022 року він перебував на бойовому чергуванні й одним з перших почав захищати Україну. Вже 26 лютого він знищив російську колону на Херсонському напрямку під час вильоту на Су-25. Однак це був останній виліт пілота.

«На жаль, ворог влучив у літак. І коли постало питання катапультуватись чи знищити клятих росіян — не вагаючись направив підбитий штурмовик у бік ворожої колони. Капітан загинув на найвищому піку, у розквіті молодих сил», - йдеться у повідомленні.

Пілота поховали в окупованій Антонівці Херсонської області. Його тіло вдалося повернути лише наприкінці 2023 року. Тіло Андрія Антиховича поховають у Зазим'ї на Київщині.

Направив підбитий штурмовик у бік ворожої колони: рідні не могли отримати тіло загиблого 25-річного пілота майже 2 роки

Слід зазначити, що у квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив його орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Читайте також:

Можливо зацікавить