Нарешті є укриття: на Волині майже за два роки учні вперше вийдуть на очне навчання

Нарешті є укриття: на Волині майже за два роки учні вперше вийдуть на очне навчання

З 15 січня двісті учнів Старогутівського опорного ліцею Старовижівської громади виходять на очне навчання. В закладі облаштували укриття.

Від початку повномасштабного вторгнення діти ліцею вчились дистанційно, розповіла Суспільному керівниця гуманітарного відділу селищної ради Валентина Яриніч.

З її слів, укриття облаштували за гроші місцевої громади. На це витратили приблизно сто тисяч гривень. Роботи розпочали влітку 2023 року. Реконструювали старе приміщення шкільного овочесховища.

Нарешті є укриття: на Волині майже за два роки учні вперше вийдуть на очне навчання

«Будівельні роботи проводили місцеві жителі, батьки учнів та вчителі. Все зробили власними силами», — каже керівниця гуманітарного відділу селищної ради.

Всього у Старовижівській громаді дев'ять шкіл, вісім садочків, один інклюзивно-ресурсний центр та заклад позашкільної освіти, каже Валентина Яриніч. Станом на 12 січня 2023 лише в Чевельській гімназії, де навчається 42 учні та Старогутівському дошкільному закладі немає укриттів.

«Наразі ми розробили проєктно-кошторисну документацію і плануємо розпочати будівництво укриття в Чевельській гімназії цього року теж за кошти місцевого бюджету», — говорить посадовиця.

Яка ситуація зі шкільними укриттями на Волині

Як розповіла у коментарі Суспільному начальниці управління освіти й науки обласної державної адміністрації Наталія Матвіюк, на Волині є 535 шкіл.

Станом на 12 січня в очному форматі навчання здійснюється у 352 закладах загальної середньої освіти, дистанційно працює 37 закладів. Ще 146 шкіл області працюють у змішаному форматі.

Можливо зацікавить