Найбільш поширені міфи щодо карт пам'яті

Найбільш поширені міфи щодо карт пам'яті

SD і microSD карти - це знімний носій інформації, який використовується в портативних пристроях. Найбільш популярними сьогодні вважаються флеш-накопичувачі об'ємом 128Gb, їх можна знайти тут .

Однак знання користувачів про особливості цього типу носія даних трохи «кульгають». Отже, давайте розглянемо п'ять найпоширеніших помилок про накопичувачі.

Міф №1: конструкція тендітна та чутлива до зовнішніх факторів

 Звичайно, якщо ми купуємо бюджетну модель від невідомого виробника, то розраховувати на наднадійність аксесуара не доводиться. Однак, коли вибираємо товар відомого бренду, то можна розраховувати на те, що дані будуть у безпеці.

Міф №2: Встановлення софту на microSD уповільнює роботу системи

Вбудована пам'ять телефону зазвичай ефективна та працює без уповільнень. Принаймні, у середніх та флагманських моделях. Що стосується карток пам'яті, то найдешевші екземпляри з низькою якістю комплектуючих не забезпечать високу продуктивність під час використання.

Однак, якщо ми виберемо карти A2 (Application Performance Class 2), які забезпечують 4000 IOPS при читанні (введення та виведення) та 2000 IOPS при записі, ми не повинні спостерігати жодних «гальм», навіть при грі у вимогливі ігри.

Міф №3: Ємність – найважливіший параметр картки

Насправді ємність – це перше, що перевіряють перед покупкою. Навіщо? Нам потрібно знати, чи достатньо місця на карті для зберігання даних. Однак ця величина буде зовсім неважлива у разі неправильного підбору моделі для конкретної мети.

Карти пам'яті, призначені для смартфонів, можуть не відповідати вимогам високоякісних відеокамер, а значить швидкості роботи може бути недостатньо для генерації необхідної кількості кадрів в секунду. Тому варто вибирати модель картки для конкретного обладнання. Це просто, але не так очевидно.

Міф №4: Сумісність картки з кількома пристроями

Чи знайомі ви з такими позначеннями, як SD (Secure Digital), SDHC (Secure Digital High Capacity) та SDXC? Звичайно. Вони вказують, серед іншого, максимальну ємність карти, яка становить 2 ГБ, 32 ГБ та 2 ТБ відповідно. Однак ви можете не усвідомлювати, що це не зворотне сумісні рішення. Карта SDXC не працюватиме на пристрої, сумісному лише зі стандартами SD та SDHC. Начебто дрібниця, але вона може стати причиною несумісності.

Міф №5: Переміщення карти між пристроями

Звісно, левова частка читачів знає, що переносити карту пам'яті з одного пристрою на інший (наприклад, з фотоапарата на смартфон) – не найкраща ідея. Кожен із пристроїв створює на носії свою систему каталогів, тому переустановка microSD може призвести до виникнення помилок, а в деяких ситуаціях і втрати даних користувача.

Звичайно, в більшості випадків пристрій запитує дозвіл у користувача на ту чи іншу дію, але це не є правилом.