«Не можуть змиритися з переходом до ПЦУ»: у селі на Камінь-Каширщині на паркан приватного будинку почепили гранату

Граната

Парафія Святителя Миколая Чудотворця села Ветли Камінь-Каширського деканату у червні 2022 року вийшла з юрисдикції московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України. Цьому передували парафіяльні збори, на яких більшістю голосів віряни ухвалили таке рішення та звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідним проханням.

Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП у селі Ветли продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: на дах будинку, де перебував священнослужитель ПЦУ підкинули гранату.

Про це повідомили на офіційному сайті Волинської єпархії Православної Церкви України.

«Сьогодні вранці (10 травня, - ред.) на паркан будинку місцевої мешканки зловмисники повісили гранату. Ми одразу викликали поліцію, слідчі дії тривають досі. Правоохоронці шукають свідків, опитують людей», - зазначив священнослужитель Роман Гула.

«Не можуть змиритися з переходом до ПЦУ»: у селі на Камінь-Каширщині на паркан приватного будинку почепили гранату«Не можуть змиритися з переходом до ПЦУ»: у селі на Камінь-Каширщині на паркан приватного будинку почепили гранату

Жителі села Ветли впевнені, що такі дії - відповідь прихильників московського патріархату на перехід парафії до ПЦУ. Мовляв, віряни МП не можуть з цим змиритися та досі налаштовані агресивно.

«Вони хочуть нас налякати, дати зрозуміти, що не хочуть бачити тут української церкви. Напривеликий жаль, ці люди досі не розуміють, що в Україні війна та продовжують підтримувати ворога», - зауважив Роман Гула.

Наразі жителів будинку, на паркан якого причепили гранату, евакуювали. За зовнішніми ознаками вона схожа на ручна осколкова гранату Ф-1, яка призначена для ураження живої сили противника в оборонному бою. 

На місці події працюють сапери.

Читайте також: 

Можливо зацікавить