Не побачив у темряві: на Волині судили водія за смертельну ДТП

Не побачив у темряві: на Волині судили водія за смертельну ДТП

На Волині судили водія, який у темну пору доби збив чоловіка. Потерпілий невдовзі помер у лікарні, а керманич отримав два роки умовного терміну.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Шацького районного суду.

Інцидент стався після 23:00 години 6 вересня 2023 року у Любомлі. Місцевий житель Євгеній Т., керуючи автомобілем Ford Focus, здійснив наїзд на пішохода. У результаті ДТП постраждалий чоловік отримав тяжкі травми та помер 16 жовтня у лікарні.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро покаявся, шкодував, що так сталося. Він повідомив: пішохід був одягнутий у темний одяг без світловідбивальних смужок і в темну пору доби перебігав дорогу поза пішохідним переходом.

Волинянин просив суд врахувати, що він проходив військову службу під час мобілізації. На час засідання здійснював догляд за дядьком з інвалідністю першої групи, а також був єдиним працюючим членом сім'ї, до складу якої входять його матір, дід та баба пенсійного віку. Тому наполягав призначити йому іспитовий строк, щоб далі допомагати родині.

Суд визнав Євгенія Т. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Йому призначили позбавлення волі на чотири роки із забороною керувати транспортними засобами на два роки. Але ув’язнення замінили дворічним іспитовим терміном. Також чоловік cплатить майже 15 тисяч гривень за експертизи.

Можливо зацікавить