Не прибув до військкомату через здоров’я, але визнаний придатним: у Луцьку судять ухилянта, який хоче служити

Не прибув до військкомату через здоров’я, але визнаний придатним: у Луцьку судять ухилянта, який хоче служити

У Луцькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання стосовно обвинувачення в ухиленні від мобілізації. Так званому ухилянту – 55 років. Медкомісія написала, що він здоровий і гідний проходити військову службу. От тільки в зазначений час до ТЦК військовозобов'язаний не з'явився через проблеми зі здоров'ям.

Чоловік фактично передпенсійного віку 55 років тепер має проблеми з законом, бо після того, як одержав повістку, вчасно не з'явився до центра комплектування з речами, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Тепер він обвинувачується за статтею 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Сам обвинувачений каже, що ходив до військкомату кілька разів і весь цей час було від термінування, востаннє не прийшов через проблеми зі здоров'я. Своєї вини у тому, що ухилився від мобілізації, не визнає, каже, хоче служити і вже має чергову повістку.

Суддя, повернувшись з нарадчої кімнати, виносить ухвалу стосовно судового розгляду цієї справи. Засідання відбудеться наприкінці серпня. В разі доведення вини чоловіку може загрожувати від двох до п'яти років позбавлення волі.

Між тим, як зауважив прокурор, в його практиці були випадки, коли Центр комплектування направляли матеріали щодо ухилянтів для початку досудового розслідування.

Але в процесі розгляду цих матеріалів військовозобов'язаний сам з'являвся в Центр комплектування і, відповідно, направлявся на проходження служби на особливий період.Але такий варіант можливий, лише коли справа перебуває на етапі досудового розслідування. В іншому разі, коли відбувається досудове розслідування, відповідно судовий розгляд, людина не може бути мобілізована до прийняття якогось рішення у справі, яке набере законної сили.

Читайте також:

Можливо зацікавить