«Не шукайте ворога серед своїх»: мер Ківерців прокоментував будівництво стадіону за 145 мільйонів

«Не шукайте ворога серед своїх»: мер Ківерців прокоментував будівництво стадіону за 145 мільйонів

Мер Ківерців Олександр Ковальчук прокоментував будівництво в місті стадіону за 145 млн гривень.

Відповідне звернення з'явилося на фейсбук-сторінці міськради.

Олександр Ковальчук розповів, що вже було проведено дві робочі зустрічі по напрацюванню стратегії розвитку громади до 2027 року.

Він зауважив, що рішення про виділення коштів на стадіон прийматиметься депутатами колегіально після громадського обговорення. Так само як приймалося рішення про реконструкцію очисних споруд.

За словами мера міста, станом на 21 червня роботи по капітальному ремонту стадіону розраховані на період до 31 грудня 2025 року і будуть проводитись лише за наявності вільних коштів у міському бюджеті на підставі відповідного рішення сесії міської ради.

«Розвиток громади залежить від багатьох факторів і безумовно, завдячуючи військовослужбовцям. Звичайно, хотілося б, щоб бюджет наповнювався за рахунок бюджетоутворюючих підприємств, а не за рахунок ПДФО від зарплати військових, але сьогодні маємо такі реалії. Вкотре наголошуємо, що Ківерцівська міська рада з перших днів повномаштабного вторгнення активно допомагає Захисникам боронити нашу державу від російського ворога. Разом уже виділено 77 мільйонів гривень на потреби військовослужбовців, і ця сума буде збільшуватись аж до самої Перемоги, оскільки ми продовжуємо отримувати запити та виділяти кошти на усі потреби наших Захисників», - написав мер.

Міський голова також запросив жителів громади на найближче чергове громадське обговорення, де будуть приймати рішення стосовно розбудови нашого міста та громади в цілому.

«Прошу і закликаю жителів громади не «шукати ворога серед своїх», уникати стереотипів та попередніх упереджень, оцінюйте роботу міської ради та депутатського корпусу адекватно, попередньо перевіривши та уточнивши інформацію, яку вам подають у темних фарбах ЗМІ. Давайте будемо терпимими, сприятимемо взаємоповазі та разом будемо прагнути до миру та перемоги», - додав Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, на Волині спалахнув скандал навколо наміру Ківерцівської міськради збудувати стадіон за 145 мільйонів гривень. Міський голова Олександр Ковальчук переконує, що військові в зоні бойових дій ледь не всім забезпечені, а стадіон та бігові доріжки ремонтуватимуть в тому числі і для них. Волонтери штабу «Ангар» у Луцьку обурені таким рішенням Ківерцівського голови і кажуть, що в них є багато запитів від військових 100-ї окремої бригади територіальної оборони.

У середу, 21 червня, відбулися торги з визначення підрядника ремонтних робіт на стадіоні у Ківерцях.

Раніше видання ВСН поцікавилось, що іще може собі «дозволити» у час війни невелике волинське місто Ківерці із населенням 14 тисяч та проаналізували найдорожчі витрати.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Турнір з тенісу
фото

«Зібралися достойні суперники»: у Луцьку відбувся фінал Відкритого чемпіонату з тенісу

війна весілля

Кохання під час війни: на Волині одружився захисник

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Валерія Єфімчука

на щиті війна втрати
відео

Родина втратила двох братів на фронті: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Микола Заліпа

світло

Дефіцит електроенергії на Волині: коли скасують графіки відключення світла

втрати

Перед останнім бойовим завданням сказав сину, що не повернеться: захиснику з Волині просять присвоїти держану нагороду

Герой України

Перед початком вторгнення повернувся до війська: Герой України з Волині отримав смертельні поранення під час обстрілу

ухилянт покарання

Підробив документи й дав хабар: як покарали ухилянта на Волині

Раніше відсудив у держави понад 800 тисяч гривень: на Волині ексчиновник вимагає нової виплати. Відео
відео

Раніше відсудив у держави понад 800 тисяч гривень: на Волині ексчиновник вимагає нової виплати. Відео