Не встиг одружитися із коханою, що чекала його вдома: 25 річному захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

Війна в Україні

25-річному захиснику з Волині Віталій Лесику просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував Сергій Лесик.

Старший солдат Віталій Лесик був бойовим медиком 2 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А7028. 26 лютого 2022 року він добровільно вступив до лав Сил оборони та безпеки України для захисту наших громадян від російської агресії. З квітня 2023 року він брав безпосередню участь в обороні Донецької області від російських загарбників та з честю виконував свій військовий обов’язок. Його відданість справі, мужність та самопожертва є прикладом для всіх українців. За час військової служби, Віталій Лесик швидко та кваліфіковано надавав побратимам першу медичну допомогу під ворожими обстрілами він врятував десятки життів, часто ризикуючи власним..

Завдяки йому було врятовано багато життів українських воїнів. 26 квітня 2024 року військовослужбовці його підрозділу опинилися в напівоточенні російських окупаційних військ, однак Віталій Лесик мужньо та хоробро продовжував своєчасне підвезення боєприпасів та евакуацію поранених військовослужбовців Збройних сил України, завдяки чому наші військовослужбовці продовжували утримувати визначені позиції.

1 травня 2024 року Віталій Лесик вкотре вирушив на бойове завдання на лінії фронту, де трагічно загинув під час мінометного обстрілу ворога. Захисник так і не встиг, на жаль, одружитися із коханою дівчиною, що чекала його з нетерпінням вдома.

Старший солдат Віталій Лесик був справжнім патріотом України. З юного віку він одягнув військову форму, вступивши у Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, який закінчив у 2015 році з відзнакою. Віталій Лесик був опорою для своєї родини, коханої дівчини та бойових побратимів. Зразково виконував бойові завдання по відбиттю російської збройної агресії проти України, захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, проявляв професіоналізм та ініціативу, за що нагороджений подякою від командира військової частини.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить