Не встигла дістатися до лікарні: на Рівненщині жінка народила 11 дитину у власному авто

Не встигла дістатися до лікарні: на Рівненщині жінка народила 11 дитину у власному авто

На Рівненщині жінка народила 11 дитину в салоні власного авто.

Про це повідомляє Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги.

13 січня о 3:34 на лінію 103 надійшов виклик від 40-річної жительки одного з сіл Вараського району. Вона повідомила, що у неї стрімкі пологи. Народжує дитину в автомобілі по дорозі до лікарні, яка розташована в смт.Зарічне.

Фельдшерська бригада Зарічненської підстанції у складі фельдшера Віталія Влада, Олени Гаврилович та водія Сергія Курадовця негайно вирушила до пацієнтки. Через 9 хв медики прибули до автомобіля на трасі, у якому були породілля, її чоловік та новонароджена дівчинка.

Бригада «екстренки» одразу ж оглянула пацієнтку, перерізала пуповину. Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми. Пацієнтка скарг не висловлювала.

Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти. Новонароджена дівчинка була у задовільному стані.

Пацієнтка повідомила, що відчувши «ниючу біль в животі» одразу з чоловіком вирушили до медичного закладу, де вона перебувала на обліку. Однак, пологи виявилися стрімкими. За словами жінки, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона повинна була саме 13 січня. Так і сталося. Вдома на немовля чекають 9 братів та 1 сестричка.

Після надання медичної допомоги породіллі та новонародженій відповідно до протоколів, бригада «екстренки» госпіталізувала жінку до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні.

Читайте також:

Можливо зацікавить