Неповнолітній волинян крав двигуни з недіючого деревообробного підприємства: що відомо

Неповнолітній волинян крав двигуни з недіючого деревообробного підприємства: що відомо

Рожищенський районний суд визнав учня 11 класу Рожищенського ліцею №1 винним у крадіжках двигунів з недіючого деревообробного підприємства. 

Про це йдеться у вироку суду від 23 вересня, передає Район.Рожище.

За матеріалами справи, хлопець кілька разів проникав у приміщення недіючого деревообробного підприємства та крав двигуни, відєднуючи їх від деревообробних станків. 

Неповнолітній обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинах визнав повністю по вказаних епізодах.

У зв'язку із заподіяними збитками потерпілий заявив цивільний позов на 19 289 гривень майнової шкоди, 5000 гривень моральної шкоди, 4000 гривень витрат, пов'язаних з оплатою послуг адвоката. Згодом він подав заяву про закриття провадження по цивільному позову у зв'язку з повним відшкодуванням шкоди й оплатою послуг адвоката.

Суд ухвалив визнати хлопця винуватим у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді громадських робіт на 60 годин. Також він має сплатити в дохід держави витрати за проведення судових експертиз на загальну суму 11 955 гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить