Німецький генерал заявив, що його країна готова підтримувати Україну до 2032 року

Німецький генерал заявив, що його країна готова підтримувати Україну до 2032 року

Німеччина готова і надалі надавати Україні військову допомогу. Там кажуть, що розтягнутися вона може на десятиліття.

Про це в інтерв’ю газетам Stuttgarter Zeitung та Stuttgarter Nachrichten розповів генерал-майор, керівник Спеціального штабу з питань України при Міністерстві оборони Німеччини Крістіан Фройдінг, пише «Європейська правда».

 За його словами, після початку війни на Близькому сході для Німеччини пріоритетне завдання не змінилося - країна підтримує Україну так само як і Ізраїль. Проте початкова ситуація у двох державах відрізняється.

«Українські збройні сили тільки починають модернізуватися. Армія Ізраїлю добре оснащена, добре навчена і готова з дня на день вести війну. Економічні можливості України та Ізраїлю також абсолютно різні. Крім того, природа війни відрізняється», – пояснив Крістіан Фройдінг.

Він також додав, що якщо початку повномасштабного вторгнення РФ йшлося переважно про ситуативну підтримку, то зараз йде планування на довгострокову перспективу.

«Разом з Україною та нашими партнерами ми говоримо про те, як мають виглядати майбутні українські збройні сили. Зрозуміло одне: військова підтримка України – це завдання до кінця десятиліття і далі. У нашому бюджетному плануванні вже передбачені кошти до 2032 року, що свідчить про нашу рішучість», – наголосив генерал.

Окремо він сказав, що «боротьба за свободу - не має терміну придатності».

Читайте також:

Можливо зацікавить