Волинський академічний обласний театр ляльок розпочинає новий театральний сезон

Волинський академічний обласний театр ляльок розпочинає новий театральний сезон

Цьогорічний 49-й театральний сезон розпочнеться не офіційно довгоочікуваною зустріччю друзів з міста Львова. На сцені Волинського театру ляльок 4 вересня о 12:00, Львівський академічний обласний театр ляльок,  покаже виставу «Про Лицаря Прищака та Принцесу Гарнюню», яка беззаперечно буде цікавою для усієї родини. В її основі – п’єса сучасної польської драматургині Марти Гусьньовської. Режисер – польський лялькар Марцин Мажець, засновник театру маріонеток Barnaby у Гданську. Сценографію до вистави створила відома львівська театральна художниця Ельвіра Босович.

Про це повідомляє Волинський академічний обласний театр ляльок.

Офіційне відкриття театрального сезону відбудеться 8 вересня об 11:30 чудовою повчальною виставою «Щастя бути собою». Режисер-постановник Олексій Криворучко, художник-постановник – Олеся Іщук, композитор – Костянтин Яворський.  Театр радо запрошує глядачів завітати на показ вистави, аби зануритися у чарівний світ африканської савани та відкрити для себе справжню цінність дружби і самопізнання.

Наступною подією, яка відбудеться 13-15 вересня буде участь  Волинського академічного обласного театру ляльок у XXVI Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» у м. Миколаїв, куди театр помандрує з виставою «Пригоди Принца та Принцеси», Ладислава Дворського. Режисер-постановник  –  Заслужений артист України Петро Савош, художник-постановник – Олеся Іщук, композитор  – Костянтин Яворський. Ця лірична казка призначена для всієї родини і розповідає про магію кохання, яка здатне об'єднати дві половинки серця в єдине ціле та подарувати гармонію.

Є ще одна дуже хороша новина, адже цього річ у нашому місті стартує черговий проект ГО «Лабораторія змін у Луцьку» у партнерстві з Волинським академічним обласним театром ляльок та за підтримки  Українського культурного фонду «Імерсивна вистава «ЗОРЯНІ КОЛИСКОВІ»» для дітей молодшого дошкільного віку».  Мета проекту створення та показ інтерактивної вистави на основі українських народних колискових та художньої творчості Марії Примаченко. Основним завданням є з допомогою новітніх методик розвитку сенсорних та творчих здібностей у дітей раннього віку, покращити психоемоційний стан дітей, пробудити їх зацікавленість до творчості та багатої культурної спадщини українського народу. 

Прем'єра вистави «Зоряні колисанки» в рамках проекту «Імерсивна вистава «ЗОРЯНІ КОЛИСКОВІ»  за підтримки Українського культурного фонду для дітей молодшого дошкільного віку» відбудуться 14 вересня о 10 та о 12 годині.

І це ще не кінець, адже по переду ще добряча половина місяця і ціла купа насичених та яскравих вихідних разом із театром ляльок. Уже 15 вересня глядача чекають «Веселі пригоди на лісовій галявині», Олександр Кузьмин

  21 вересня «Обережно, Незнайомець!», Лана РА

  22 вересня «Знайдіть мою маму», Лариса Гарлінська

  28 вересня «Ріпка, або Казка на городі», Володимир Лісовий

  29 вересня «Як горобець розуму шукав», за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить».

Волинський академічний обласний театр ляльок розпочинає новий театральний сезон

Волинський академічний обласний театр ляльок розпочинає новий театральний сезон

Читайте також:

Можливо зацікавить