Обчистив будинок, де його прихистили: на Волині судили переселенця з Донеччини

Обчистив будинок, де його прихистили: на Волині судили переселенця з Донеччини

Сім років за ґратами – таке покарання від Ковельського міськрайонного суду отримав раніше судимий уродженець Донецької області, який вкрав мобільний телефон та велосипед.

Як ідеться у вироку, крадіжка трапилася 22 червня, інформують Волинські новини

Роман Р., будучи п’яним, спочатку вкрав з дивану у вітальній кімнаті мобільний телефон. А через певний період часу за тією ж адресою проник у господарське приміщення та вкрав велосипед. Загальна сума збитків – 4 тисячі 683 гривні.

Про Романа Р. відомо, що він народився у Горлівці, був судимий п’ять разів, нині має статус внутрішньо переміщеної особи.

У суді крадій визнав свою вину, розповівши, що здійснив крадіжку в будинку, де його прихистили. Вкрадені речі він повернув у той же день, однак біля будинку його вже чекали потерпілий та поліція.

Потерпілий, своєю чергою, повідомив суду, що з обвинуваченим познайомились у церкві. Він його прихистив, адже також є внутрішньо переміщеною особою. У день крадіжки їх не було вдома, а коли повернулись донька, не могла знайти телефон.

Вони телефонували, але телефон був вимкнений. Потім вони помітили, що на сараї зламаний замок. Велосипеда, який там стояв, не було. Тож потерпілий викликав поліцію. Коли приїхали правоохоронці, з’явився обвинувачений на велосипеді та з телефоном. Потерпілий зауважив, що претензій до крадія не має, просив його суворо не карати.

Однак суд, врахувавши, що Роман Р. неодноразово засуджувався та скоїв злочин в період умовно-дострокового звільнення, призначив йому покарання у виді семи років позбавлення волі.

Читайте також: 

Можливо зацікавить