Обіцяв «порішати» питання: на Волині за шахрайство судять колишнього правоохоронця

Обіцяв «порішати» питання: на Волині за шахрайство судять колишнього правоохоронця

На Волині з 2017 року за шахрайство судять колишнього правоохоронця і підприємицю.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Двох людей обвинувачують одразу за кількома статтями: пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду та шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

За версією слідства, жінка, яку поліцейські обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за крадіжку, пішла шукати помочі в своєї знайомої, яка була юридично підкована. Своєю чергою, ця знайома знала чоловіка, який в минулому працював правоохоронцем. Жінці нібито пообіцяли вирішити її питання за дві тисячі доларів. Під час передачі коштів навідались правоохоронці.

З тих пір під підозрою Сергій Куприянчик. За інформацією з інтернету, це експрацівник дозвільної служби Луцького відділу поліції, який в 2016 році оскандалився через нетверезе водіння. Про жінку з прізвищем Вікторія Барановська даних ще менше. Якщо вірити реєстрам, у Луцьку є така підприємиця, яка надавала рієлторські послуги.

Обвинувачувані вже навіть встигли побувати під домашнім арештом. А за місцем проживання одного з них провели обшуки. Шукали речові докази і на офісі агентства нерухомості, зокрема тисячу доларів США і чорнові записи.

«Надати слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_4, слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів або уповноваженим працівникам оперативних підрозділів дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження агентства нерухомості «Вікторія» з метою відшукування грошових коштів 20 купюр, номіналом по 50 доларів США», – йдеться в одній з судових постанов.

Останнє судове засідання завершилось нічим. Потерпілої жінки в залі суду допитати не можуть, бо та за кордоном. Як виявилось, обвинувачена перебуває на території Польщі, а підозрюваний чоловік, як повідомив адвокат, нібито мобілізований. Тому цілком можливо, що розгляд справи взагалі поставлять на паузу.

Читайте також:

Можливо зацікавить