Обрання голови Луцької райради оскаржують в суді: що відомо

Обрання голови Луцької райради оскаржують в суді: що відомо

Луцька районна рада перебуває у судовому процесі у зв'язку з призначенням Олександра Гурського на посаду голови районної ради.

Про це відомо з позову депутата райради Віталія Сніжка, який вимагає визнати це призначення протиправним та скасування рішення, пише Insider Media.

«Вважаю вказане рішення протиправним та таким, що порушує мої права та законні інтереси, як депутата районної ради, а тому підлягає скасуванню з огляду на наступне», - зазначив він.

Сніжко наголосив, що згідно пунктів 1, 5 частини 1 статті 43 Закону № 280/97-ВР обрання голови ради можливо виключно на пленарних засіданнях районної. Гурського ж обрали на засіданні дев’ятнадцятої позачергової сесії Луцького районної ради

Загалом причиною позову він називає порушення низки статей Регламенту Луцької райради.

Окрім цього, депутат звернув увагу, що повідомлення про скликання дев’ятнадцятої позачергової сесії Луцької районної ради опублікували на офіційному сайті районної ради о 08 год 00 год 14.06.2023 року.

«Відтак, скликання сесії відбулось з порушенням вимог Регламенту, зокрема пункту 15.6., оскільки, по-перше, інформацію про скликання позачергової сесії оприлюднено менше ніж за 8 год до її проведення, по-друге, сама публікація не містила в собі необхідної інформації, зокрема щодо місця проведення та питань, які передбачається винести на розгляд сесії», - підкреслив Сніжко.

«Таким чином, вважаю, що внаслідок недотримання Регламенту та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відбулось грубе порушення моїх прав та законних інтересів як депутата Луцької районної ради, а тому, рішення Луцької районної ради «Про обрання голови районної ради» № 19/9 від 14.06.2023 року є протиправним та підлягає скасуванню», - резюмував депутат райрада.

Тому він просить визнати протиправним та скасувати рішення Луцької районної ради »Про обрання голови районної ради« № 19/9 від 14.06.2023 року. І вимагає стягнути з відповідача на користь позивача витрати, пов’язані зі сплатою судового збору.

Читайте також:

Можливо зацікавить