Один водій помер, інший - з інвалідністю: на Волині п'ятий рік поспіль розглядають справу про смертельну ДТП

Один водій помер, інший - з інвалідністю: на Волині п'ятий рік поспіль розглядають справу про смертельну ДТП

Аварія, що трапилася у 2019 році в селі Богушівка Луцького району, призвела до трагічних наслідків – 20-річний водій одного з легковиків помер від отриманих травм. 

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пишуть Волинські новини. 

Керманич, якого слідство звинувачує у вчиненні аварії, після ДТП три тижні пролежав у комі, а в його дружини діагностували тяжкі тілесні ушкодження. Обоє згодом отримали інвалідність. Їхня дитина, яка сиділа на задньому сидінні, дивом вціліла.

«Я робив маневр на своїй смузі руху. Це була якраз та пора доби, коли ще не темно, але вже й не світло. Інший водій здійснив різкий маневр на мою смугу руху, тому мусив якось реагувати, бо в машині сиділи мої дружина та 5-річна дитина», – пояснив обвинувачений Віталій Потарась.

Суд першої інстанції встановив, що обвинувачений, рухаючись своєю смугою і помітивши невстановлений автомобіль, який виїхав на зустріч, не зменшив швидкість. Натомість він виїхав на зустрічну смугу, а там уже і трапилося зіткнення.

Згідно з висновку експертизи, ДТП сталася в результаті порушення правил дорожнього руху з боку обвинуваченого.

«У суді першої інстанції, на жаль, не були допитані ні слідчий, ні експерт. Ми писали клопотання в апеляційній скарзі, щоб викликали свідків і провели додаткові інженерно-транспортні експертизи. Я цього не боюся, бо хочу, щоб встановили всі обставини справи, адже це вже п’ятий рік жахіття для моєї сім’ї», – наголосив Віталій Потарась.

Уже п’ять років суд не може поставити крапку в цій справі. Кілька разів подавалися апеляційні та касаційні скарги.

Суд першої інстанції виніс вирок – позбавлення волі на 4,5 року. За його скасування в апеляційному суді виступали і обвинувачений, і сторона обвинувачення. Прокуратура вважала, що покарання занадто м'яке й суд не врахував деякі обставини.

Своєю чергою обвинувачений наполягав, що його необхідно звільнити від відповідальності, оскільки в його діях немає ознак кримінального правопорушення. За його словами, винен сам загиблий, а також необхідно провести ще одну експертизу.

«Попередня експертиза була зроблена однобоко, тобто там встановлювалася тільки моя вина. А в ДТП завжди є двоє учасників», – акцентував обвинувачений.

Хотіли залишити вирок без змін рідні загиблого. Його мати стверджувала, що жодного разу ні обвинувачений, ні його сім'я з нею не спілкувалися, не просили вибачень.

Суд, заслухавши всі доводи сторін, задовольнив апеляційну скаргу Віталія Потарася. Вирок Луцького міськрайонного суду скасували та призначили новий розгляд справи в суді першої інстанції. Слухання у справі про смертельну аварію розпочнуться заново. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить