Передбачити їх тривалість неможливо: на Волині запроваджують графіки аварійних відключень

Передбачити їх тривалість неможливо: на Волині запроваджують графіки аварійних відключень

«Волиньобленерго» отримало термінове розпорядження НЕК «Укренерго» на застосування графіків аварійного відключення (ГАВ) у Волинській області увечері 14 травня о 20:50 (1-ша черга) та о 21:05 (2-га черга). 

Про це повідомили у пресслужбі обленерго. 

Станом на 21:30 у мережі повідомляли про відключення електроенергії у Луцькому та Ковельському районах. Там немає світла близько 20 хвилин.

«Протягом 15 хв після отримання команди регіонального диспетчера НЕК «Укренерго» «Волиньобленерго» змушене вводити у дію ГАВ і для підприємств, і для населення негайно та без попередження», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що спрогнозувати тривалість відключення неможливо. ГАВ тривають до наступного розпорядження на увімкнення від диспетчера «Укренерго». 

Відключення почергово вводяться по всій області. 

Кожна черга ГАВ – це перелік ліній електропередач, що мають бути негайно відключені відповідно до того, скільки навантаження потрібно зняти згідно із розпорядженням НЕК «Укренерго». ГАВ – це не конкретні адреси споживачів та терміни відключення.

Додамо, що енергетики змушені застосовувати ГАВ у разі несподіваного виникнення аварійного дефіциту потужності в енергосистемі і коли частота електричного струму впала нижче як 49,6 Гц. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить