Першокласник продав колекцію машинок, щоб купити дрон для ЗСУ

Першокласник продав колекцію машинок, щоб купити дрон для ЗСУ

6-річний Устим Зайльо зі Львівщини продав свою колекцію машинок і купив FPV-дрон для військових.

Про це повідомляє Суспільне.

На те, аби зібрати колекцію машинок, у 6-річного Уситима пішло чотири роки. Хлопчик каже, що зовсім не вагався, роздумуючи над тим, аби продати її.

«В мене було дуже багато машин, і я хотів їх продати, щоб військовим на дрон назбирати. Мені не було шкода, бо то для військових», – каже Устим Зайльо.

Мама Устима Марія  розповідає, що разом із сином волонтерить та відвідують поранених військових. Одного разу хлопчик почув, як вона говорила із військовослужбовцем.

«Я сказала, що хочу передати допомогу, що мені передати? У відповідь почула: їжа є, одяг є, а все, що нам найнеобхідніше, – це FPV-дрони, бо це чиїсь врятовані життя. Устим, послухавши цю розмову, запропонував продати його машинки і за ці кошти купити дрон», – пригадує Марія Зайльо.

Через соцмережі юний волонтер зумів продати більше 30 іграшкових авто.

Першокласник продав колекцію машинок, щоб купити дрон для ЗСУПершокласник продав колекцію машинок, щоб купити дрон для ЗСУ

«Він віддавав навіть ті машинки, які не були у продажу, не були сфотографовані. Віддавав навіть найдорожчі для нього», — зауважує мама Устима.

Устим каже, що купували машинки його однокласники, друзі та незнайомі люди. А жертвували грошей навіть більше, ніж він просив за свої машинки. Коли необхідну суму майже зібрали, сім’я хлопчика додала кошти, яких бракувало, і купила дрон. Його малюк передав військовим Нацгвардії.

Згодом захисники записали відео з подякою для Устима. Марія розповідає: син заплакав, коли побачив звернення військового Євгена Міклушки.

«Ось він (дрон, – ред.) зараз у моїх руках. Тому я хочу подякувати тобі, Устимко, за те, що ти в свої 6 років такий дорослий і свідомий. Якби всі дорослі за віком “хлопчики”, які мають свої колекції машинок, мали таке ж серце як у тебе, тобі би не довелось продавати свої», – сказав військовий Євген Міклушка у зверненні до Устима.

Також військовий пообіцяв Устиму, що у майбутньому вони разом куплять нову машинку до його колекції.

Читайте також: 

Можливо зацікавить