Перед загибеллю захистив берет штурмовика: молодому воїну з Луцька просять посмертно присвоїти звання Героя України

Перед загибеллю захистив берет штурмовика: молодому воїну з Луцька просять посмертно присвоїти звання Героя України

На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) 32-річному військовослужбовцю Збройних Сил України Івану Бондаруку з Луцька.

Петицію створила сестра Героя Юлія Гурманська 16 жовтня. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Проголосувати можна за цим посиланням.

З перших днів повномасштабного вторгнення Іван Бодарук не зміг стояти осторонь і 24 лютого 2022 року поповнив ряди захисників України. З 30 жовтня 2022 року у складі 128-ої ГШБ Закарпаття брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією Росії проти України. Захисник безпосередньо перебував у населених пунктах Билбасівка, Малинівка, Миньківка Донецької області, Гнаровське Запорізької області, Нововознесенське, Краснівка Херсонської області в районах бойових дій. Разом із побратимами мужньо тримав оборону на Бахмутському напрямку, а саме на Червоний горі.

За забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави Іван Бондарук отримав заслужену нагороду Учасника бойових дій.

Герой загинув 10 червня 2023 року у селі Лобкове Васильківського району Запорізької області. Перед загибеллю воїн захистив берет штурмовика.

«Іван з честю, стійкістю та незламністю виконував свій обов'язок і мріяв про перемогу над ворогом, тож просимо Вас надати йому звання Героя України посмертно. Я пишаюся нашим Героєм, його незламністю, патріотизмом, вважаю що Іван Вікторович Бондарук, заслуговує на найвищу державну нагороду Героя України (посмертно) із вручення ордена «Золота Зірка» його батькам та доньці. Вічна і світла пам'ять всім ,хто віддає своє життя за волю України! Слава Україні! Героям Слава!», - йдеться у тексті петиції.

Перед загибеллю захистив берет штурмовика: молодому воїну з Луцька просять посмертно присвоїти звання Героя УкраїниПеред загибеллю захистив берет штурмовика: молодому воїну з Луцька просять посмертно присвоїти звання Героя України

Читайте також:

Можливо зацікавить