Після спеки прийдуть заморозки: якою буде погода в серпні 2024

погода в серпні, прогноз погоди

Погода в Україні в останній місяць літа очікується не холодна і не така спекотна, як у липні. Хоча в окремі дні буде сильно припікати. Наприкінці серпня можливі заморозки.

Про це пише ТСН

Погода в серпні буде сухою. Температура повітря все одно перевищить норму на 2 градуси, а на південному сході - на 2,5 градуса.

 Середня місячна температура повітря в серпні становитиме 20-26 градусів тепла, у Карпатах +17...+19 градусів.

Загалом, у серпні в окремі дні може бути холодніше, а в окремі дні - спекотніше, ніж у липні.

Місячна кількість опадів у серпні очікується 34-77 мм, у Карпатах - до 116 мм. Це менше ніж у липні, проте в межах норми. Але, враховуючи, що в липні випало дощів значно менше за середню прогнозовану норму, то за фактом у серпні дощів має бути більше, ніж у липні.

«Загалом останній місяць літа характеризується стійкою антициклональною погодою, тобто сонячних днів буде багато, а дощових - навпаки. Вдень буде спекотно, як у липні, натомість ночі стануть холоднішими, повторення екстремальної спеки, яка була в липні, малоймовірне», - сказав заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Наприкінці серпня очікуються заморозки в північних і центральних областях.

Щодо таких явищ, як сильні грози, зливи, шквали тощо, то в серпні їх буває мало.

«На відміну від червня і липня, у серпні погода більш стійка і прогнозована. Місяць почнеться спекою через надходження гарячого повітря з північної Африки, надалі температура знижуватиметься до комфортної», - сказав Прокопенко.

Читайте також:

Можливо зацікавить