Пограбував пенсіонерку, а тепер проситься в ЗСУ: у Луцьку судять уродженця Донеччини

Пограбував пенсіонерку, а тепер проситься в ЗСУ: у Луцьку судять уродженця Донеччини

У Луцьку розглядають справу уродженця Донеччини, якого звинувачують у грабежі: чоловік нібито підійшов до пенсіонерки на вулиці та викрав гроші в іноземній валюті з її сумки.

Про те, як триває справа пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

За матеріалами слідства, 28-річний чоловік пограбував лучанку прямо біля під’їзду її будинку. Сама ж потерпіла не на камеру розповіла, що за декілька хвилин до того цей чоловік стояв із нею в черзі до обмінника та чітко бачив, як вона купувала іноземну валюту.

Далі, прослідкувавши, біля будинку схопив жінку за плече та витягнув із сумки кошти. Пенсіонерка в розпачі викликала поліцію. Через тиждень грабіжника знайшли в Лозовій на Харківщині. Згодом обвинуваченому було обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Забороною покидати домівку чоловік знехтував та знову зник.

«Чоловік порушив застосований до нього запобіжний захід. Був відсутній за місцем проживання. Після розшуку його затримали вже в Закарпатській області», – розповіла прокурор Світлана Урин.

У залі суду обвинувачений заявив, що хоче вступити до лав ЗСУ, аби віддати все вкрадене. З його слів, так буде справедливо. Потерпіла щодо цього іншої думки.

«Я тобі того разу сказала: йди на війну. А ти втік, і знайшли тебе на кордоні. Мабуть, хотів втекти за кордон. Якби ти хотів, то вже б воював», – зауважила потерпіла.

Натомість підсудний зауважив, що хоче піти воювати, аби відшкодувати жінці гроші.

«Нехай вони йдуть не на мій рахунок, хай має картка буде в цієї людини, поки я воюватиму. Хочу, щоби було так. Нехай моя перша зарплата в ЗСУ повністю піде їй», – твердив обвинувачений.

Потерпіла переконувала: їй пощастило, що не встигла зайти до під’їзду. Боїться уявити, чим би міг скінчитися такий грабіж.

Зрештою, обвинуваченому продовжили термін запобіжного заходу та завершили підготовче засідання. Надалі ж планується судовий розгляд.

Читайте також:

Можливо зацікавить